Подразделения на групировката руски войски Север“ освободиха село Старица, Харковска област и продължиха

...
Подразделения на групировката руски войски Север“ освободиха село Старица, Харковска област и продължиха
Коментари Харесай

Руснаците превзеха село Старица в Харковска област и прекъснаха доставките на боеприпаси за украинските сили във Волчанск

Подразделения на групировката руски войски „ Север “ освободиха село Старица, Харковска област и продължиха настъплението в дълбочината на защитата на съперника, оповестиха от Министерството на защитата на Русия. Освобождаването на село Старица разреши изцяло да се прекъсне доставката на муниции и запаси за украинските въоръжени сили в следения от тях град Волчанск, съобщи в това време за ТАСС координаторът по междупарламентарните връзки с Народното събрание на ЛНР, депутатът от Държавната дума Виктор Водолацки. По думите му, освобождаването на Старица ще понижи и интензивността на обстрела в региона на Белгород.

„ Освобождаването на село Старица е от огромно военно-тактическо значение, защото изцяло затваряме доставките на запаси и муниции към останалата част от Волчанск и блокираме пътищата от север. И най-важното, ние развиваме нахлуване против тези обитаеми места, от които по оперативни данни се прави обстрел в Белгородска област “, ​​каза той.

Водолацки акцентира, че освобождението на Старица ще даде опция за „ оптимално понижаване “ и след това „ унищожаване на казуса с обстрела “ в Белгородска област. Той също по този начин означи, че цивилните, живеещи в региона на Харков, „ чакат съветската войска “, с цел да се „ освободят бързо от нацистите “.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР